title

Custom Search

 

[ Correct English | Common Errors | Words Differentiation | Sample Letters | Glossary of Correct Usage | Common Sentences | Q & A ]

[ English Compositions | Movie Reviews | High School Vocab | Advertisements ]

Sponsored Links

<<Prev

Reading  Comprehension

Next>>

   
TOEFL Vocabulary
English Conversation
English Grammar
American Idioms
English Comprehension
English Summary
English News
Business Idioms
 
Read the passage carefully. Then choose the correct answer.
 
Silk was first made by the Chinese, who early learnt how to unravel the cocoons of the silkworm and weave the threads into material. A Chinese empress who lived in about 2640 B.C. is said to have devoted herself to the rearing of silkworms and to have invented a loom for weaving silk. For hundreds of years the Chinese closely guarded the secret of raising silkworms and making silk.

Silk is made from threads spun by the caterpillar of a moth when it is making the cocoon in which it becomes a pupa. This moth, closely related to the British emperor moth is known to scientists as 'Bombyx mori'. Because silk is a beautiful material, silkworms have been specially bred for centuries. It is likely that their original home was China, but they are not found in the wild anywhere and so no one is certain where they came from.

The silkworm moth is pale grey in color and measures about four centimeters across its wings. it is a feeble creature that neither flies nor feeds and lives only two or three days. The caterpillars are pale grey and smooth, rather humped up at the front with a blunt, hornlike projection at the rear. They moult, or shed their skins four times before they change into pupae. They will eat only mulberry leaves and prefer those of the white mulberry. The eggs, which are yellow, are known as 'seed' by people who rear silkworms for trade, and are sold by weight. One ounce of seed contains about 30,000 to 50,000 eggs. Silkworms have been specially reared for so long that the whole process is very highly organized. The females are made to lay their eggs on cards which can easily be stored in proper conditions throughout the winter. When the eggs should be ready to hatch, the cards are placed on trays and covered with mulberry leaves.

Great care has to be taken to keep silkworms and their trays spotlessly clean, for they are attacked by many diseases. When the caterpillars are ready to turn into pupae, loose twigs are placed over the leaves on their trays and they spin their cocoons on to them. The silk is formed in a pair of glands and flows out as a liquid through tiny openings on the caterpillar's lower lip. As soon as it reaches the air it hardens. The long silken threads on which other caterpillars swing in the wind are made in the same way. The silken threads on the outside of the cocoon are twisted and rough, but those lining the inside are smooth. Soon after the cocoons are formed, those from which the silk is to be taken are treated with dry heat in order to kill the pupae inside them. They are then put in hot water to loosen the silken threads and, after the rough outer silk has been removed, the inner thread is wound on to a reel. A single cocoon may consists of a thread 300 meters long. Usually the threads from several cocoons are twisted together and wound off at the same time so as to make a stronger thread. Such threads can be woven at once without any further treatment, but they are more often still further strengthened by twisting several of them together. They may also be dyed before use.

After cocoons have been unwound and the threads twisted together to make them stronger, they are wound into skeins in a factory. The silk is harsh to the touch because it is covered with a gummy substance. Boiling water and soap are used to remove this gum, and the threads are left lustrous and soft but much lighter. The silk is then wound on to bobbins and is 'thrown'. This means that two or more bobbins are placed close together and the threads from both are twisted and wound on to another bobbin. The amount of twist the silk is given depends on the uses to which it is to be put. Silk with little or no twist is used for making satin, and silk with a very high twist for the manufacture of silk crepe fabrics. Most silk does not need to be spun because it is already in the form of a long, unbroken thread. Some threads, however, are certain to get broken, and these are made into the material known as spun silk.

     
  1.

The writer tells of a Chinese empress who ______.

       
    (A) kept the secret of silkworms from the world
    (B) took care of silkworms with great kindness
    (C) organized the process by which silk is obtained
    (D) spent her whole life keeping silkworms
       
  2. Silk is probably precious because ______.
       
    (A) of the time and effort involved in obtaining it
    (B) an empress developed the loom for weaving silk
    (C) its original home is in China
    (D) people kept everything secret
       
  3.

Which of the following statements is not true ?

       
    (A) The Chinese were the first to make silk.
    (B) The Chinese invented a loom for weaving silk.
    (C) Silkworms abound in the wild in China.
    (D) Silkworms originated from China
       
  4. We are told that the eggs of the silkworms are very ______.
       
    (A) small
    (B) expensive
    (C) organized
    (D) vulnerable
       
  5. Silkworm eggs are covered with mulberry leaves to ______.
       
    (A) provide shade
    (B) protect them
    (C) let the eggs stick on them
    (D) give the caterpillars foods
       
  6. The caterpillars of the silkworm are given great care because ______.
       
    (A) silk is extracted from them
    (B) they are prone to diseases
    (C) growth is fastest at this stage
    (D) more eggs will be laid if care if given
       
  7. The hot water treatment ______.
       
    (A) kills the pupae
    (B) strengthens the thread
    (C) induces them to produce silk
    (D) dissolves the gummy substance
       
  8. The number of threads that are twisted together depends on the ______.
       
    (A) use to which they are put
    (B) length of the thread obtained
    (C) quality of the thread
    (D) amount actually available
       
  9. The gummy substance makes the silk thread ______.
       
    (A) lustrous
    (B) stronger
    (C) feel rough
    (D) soft and light
       
  10 A suitable title for this passage would be ______.
       
    (A) The Secret Of Silk
    (B) How Silk Is Made
    (C) The Chinese Silk Makers
    (D) The Chinese Silkworms
       
Sponsored Links
 
   
  Answers : 1D   2A   3C   4A   5D   6B   7D   8A   9C   10B
 
 
 
 

001    002    003    004    005    006    007    008    009    010    011    012    013    014    015    016    017    018    019    020    021    022    023    024    025    026    027    028    029    030    031    032    033    034    035    036    037    038    039    040    041    042    043    044    045    046    047    048    049    050    051    052    053    054    055    056    057    058    059    060    061    062    063    064    065    066    067    068    069    070    071    072    073    074    075    076    077    078    079    080    081    082    083    084    085    086    087    088    089    090    091    092    093    094    095    096    097    098    099    100    101    102    103    104    105    106    107    108    109    110    111    112    113    114    115    116    117    118    119    120    121    122    123    124    125    126    127    128    129    130    131    132    133    134    135    136    137    138    139    140    141    142    143    144    145    146    147    148    149    150    151    152    153    154    155    156    157    158    159    160    161    162    163    164    165    166    167    168    169    170    171    172    173    174    175    176    177    178    179    180    181    182    183    184    185    186    187    188    189    190    191    192    193    194    195    196    197    198    199    200    201    202    203    204

 

Sponsored Links

 

 
 
American Slang
English Proverbs
English Exercises
Common English mistakes
Ancient Chinese stories
Junior English essays
High School English essays
Lower Secondary English essays