title

Custom Search

 

[ Correct English | Common Errors | Words Differentiation | Sample Letters | Glossary of Correct Usage | Common Sentences | Q & A ]

[ English Compositions | Movie Reviews | High School Vocab | Advertisements ]

Sponsored Links

<<Prev

Reading  Comprehension

Next>>

   
TOEFL Vocabulary
English Conversation
English Grammar
American Idioms
English Comprehension
English Summary
English News
Business Idioms
 
Read the passage carefully. Then choose the correct answer.
 
The barking of the dogs awakened Akeeko, the Eskimo boy. His mother was already up, making tea over the soft yellow flame that burned in the whale-oil lamp. Akeeko slid from under the warm cover made of walrus skin and pulled on his trousers and his hooded fur jacket, or parka. Underneath all this he wore underwear made of skin from a caribou, with the warm fur turned towards his body. Over his boots he pulled on a pair of heavy outer boots. Last of all he put on his furry mittens. Now he was ready to go out in the cold.

At the doorway to the snowhouse, or igloo, Akeeko lifted the curtain and crawled through the short tunnel that led outside. There he saw his father and brothers harnessing the dogs to the sled. He laughed while he roped and tumbled in the snow with some of the young sled dogs. Akeeko had lived all his life on the shores of the Arctic Ocean, about as close to the North Pole as people can live. Here in the middle of summer the days are so long that the sun never stops shining. It stays light all night ! But this was winter, and in the winter there is a time when it stays dark all day, as well as all night, with only a little light sometimes from the moon. Snug and warm under the round roofs of their snowhouses, the Eskimo families had lived through the dark days and nights. But now the frozen fish and meat were almost gone. It was time for the hunters to travel across the fields of snow and ice to look for food.

Their dogsled was loaded with bundles of animal skins to be used as night covers or windbreaks. The sled also carried knives, spears, bone fishhooks, and some frozen fish. Akeeko watched closely until his father nodded and said, "Jump on, Little Seal. You are now old enough to go on your first hunting trip." Akeeko rubbed his nose against his mother's nose and waved goodbye. A long whip cracked. The dogs pushed against their harness and away they went, the sled runners making a singing sound on the cold, dry snow. The air was cold, so cold that Akeeko kept his eyes nearly closed to keep them from freezing. But inside his fur clothes, Akeeko was not cold.

Akeeko's father was very wise about where to find hunting grounds. In the summer he went far inland from the sea, hunting for caribou on the great frozen plains. Caribou are a kind of deer and they travel in large herds. Some of the caribou meat was dried for use in the wintertime. The skin was made into clothes or stretched over driftwood poles to make summer houses. Today's hunt was a winter hunt, and instead of going inland, they went in the other direction, over the thick ice that covers much of the northern ocean. They were hunting for seals, and they hoped they might even find a walrus or a polar bear.

Akeeko's father drove the dogsled for many hours before he said, "We'll camp here." Quickly, Akeeko's father and brothers took their knives and began to cut huge blocks of snow. With Akeeko helping, they piled up the snow blocks, and in an hour or two they had finished an igloo hunting lodge. The hungry dogs had raw frozen fish for supper. They caught the fish in their open mouths when Akeeko's father threw them, and they gulped the fish down in one big bite. Akeeko and his hungry family had raw frozen fish too, and a small piece of whale fat called blubber which was almost like candy to Akeeko. After supper the dogs dug holes for themselves in the snow and curled up and slept. Akeeko and his family, warm and snug, went to sleep in their igloo.

Early in the morning they took spears and axes and went hunting. They found some air holes in the ice and sat for many hours hoping that a seal would poke its head above the water to breathe. But no seals came. Akeeko was getting worried because when you get hungry in the far north, you can't just go to a store and buy something. The stores are far, far away. the only way to get something to eat is to go hunting.

Suddenly Akeeko heard one of his brothers shouting, "Seals ! I have found seals ! Come quickly." With the others, Akeeko scrambled over giant cakes of ice piled up at the edge of a streak of water. When they reached a place where they could look down, they saw the seals. Many seals ! They could spear a few and have enough food to last through the rest of the winter. As Akeeko helped load the sled for the long journey home, he felt sad that his first hunting trip would soon be over. But he felt happy too !

     
  1.

From the first paragraph we learn that ______.

       
    (A) Akeeko dresses warmly before leaving
    (B) Akeeko is careful not to become sick
    (C) the flame from the whale oil keeps him warm
    (D) it is fashionable to wear plenty of clothes
       
  2. The most probable reason why Akeeko's family keeps dogs is _____.
       
    (A) for food
    (B) as pets
    (C) to work
    (D) to hunt
       
  3.

Akeeko obviously lives in a very _____ land.

       
    (A) unwanted
    (B) terrible
    (C) quiet
    (D) cold
       
  4. Why did Akeeko's father go hunting that day ?
       
    (A) Their supply of food was depleting.
    (B) There was plenty of animals to hunt.
    (C) He wanted to teach Akeeko how to hunt.
    (D) He hoped to find a walrus or a polar bear.
       
  5. His father called him 'Little Seal' because _____.
       
    (A) that was his pet name
    (B) he was already old enough
    (C) they were hunting for seals
    (D) he was going to miss his mother
       
  6. The passage tells us that as a hunter, Akeeko's father is ______.
       
    (A) experienced
    (B) systematic
    (C) learning
    (D) savage
       
  7. The winter hunt is different from the summer one in that
       
    (A) the winter hunt takes place inland.
    (B) they move towards the frozen waters.
    (C) they hunted for seals, walruses and bears.
    (D) caribou is hunted more than any other animal.
       
  8. What could be the reason Eskimos build houses from snow ?
       
    (A) Igloos are they only houses they know how to build.
    (B) Wild animals do not attack houses made of snow.
    (C) Snow is readily available and is easy to work with.
    (D) Such houses remain cool and comfortable all day long.
       
  9. The phrase, "blubber which was almost like candy" tells us that ______.
       
    (A) blubber is healthy to eat
    (B) it is precious and useful
    (C) Akeeko cannot stop eating it.
    (D) Akeeko enjoys eating blubber.
       
  10 A suitable title for this passage is ______.
       
    (A) Akeeko's First Hunting Trip
    (B) The Eskimo Hunters
    (C) Akeeko The Hunter
    (D) A Family Hunt
       
Sponsored Links
 
   
  Answers : 1A   2C   3D   4A   5A   6A   7A   8C   9D   10A
 
 
 
 

001    002    003    004    005    006    007    008    009    010    011    012    013    014    015    016    017    018    019    020    021    022    023    024    025    026    027    028    029    030    031    032    033    034    035    036    037    038    039    040    041    042    043    044    045    046    047    048    049    050    051    052    053    054    055    056    057    058    059    060    061    062    063    064    065    066    067    068    069    070    071    072    073    074    075    076    077    078    079    080    081    082    083    084    085    086    087    088    089    090    091    092    093    094    095    096    097    098    099    100    101    102    103    104    105    106    107    108    109    110    111    112    113    114    115    116    117    118    119    120    121    122    123    124    125    126    127    128    129    130    131    132    133    134    135    136    137    138    139    140    141    142    143    144    145    146    147    148    149    150    151    152    153    154    155    156    157    158    159    160    161    162    163    164    165    166    167    168    169    170    171    172    173    174    175    176    177    178    179    180    181    182    183    184    185    186    187    188    189    190    191    192    193    194    195    196    197    198    199    200    201    202    203    204

 

Sponsored Links

 

 
 
American Slang
English Proverbs
English Exercises
Common English mistakes
Ancient Chinese stories
Junior English essays
High School English essays
Lower Secondary English essays