title

Custom Search

 

[ Correct English | Common Errors | Words Differentiation | Sample Letters | Glossary of Correct Usage | Common Sentences | Q & A ]

[ English Compositions | Movie Reviews | High School Vocab | Advertisements ]

Sponsored Links

English Exercises > Standard English Structure

Next>>

   
TOEFL Vocabulary
English Conversation
English Grammar
American Idioms
English Comprehension
English Summary
English News
Business Idioms
 

1.

  I recommended that the student ______ his composition as soon as possible.
               
    (A) finishes writing  
(B) should finish the writing
    (C)

finish writing

 
    (D) finished writing  
               
2.   If you ask nicely, Mother will probably ______ a piece of cake.
               
    (A) let you to have  
(B) allow you have
    (C) allow that you have  
    (D)

let you have

 
               
3.   Although he doesn't like most sports, he _______ .
               
    (A)

enjoys swimming and golfing

 
(B) is a swimmer and golfs
    (C) likes swimming and he golfs  
    (D) likes to swim and a golfer  
               
4.   Susan and I can go to the lecture, ______ .
               
    (A) but neither can Charles  
(B) and so Charles can
    (C)

but Charles can't

 
    (D) and Charles also can  
               
5.   _______ was due to a poor water supply.
               
    (A) The epidemic's starting  
(B)

The outbreak of the epidemic

    (C) How the epidemic got started  
    (D) That the epidemic it began  
               
6.   If you check the map, you'll notice _______ to the north of Oakdale.
               
    (A) that Camden placed  
(B)

that Camden lies

    (C) Camden laying  
    (D) Camden there is  
               
7.   He seized control of the government __________ .
               
    (A) by diplomacy and being forceful  
(B)

by using diplomacy and force

    (C) not only because of diplomacy but force  
    (D) by being a diplomat and forceful  
         
8.   I would have gone to the meeting if I _____ time.
         
    (A)

had had

 
    (B) have had  
    (C) had  
    (D) would have had  
         
9.   I'm really _____ to Seattle for the weekend.
         
    (A) hoping go  
    (B) wish to go  
    (C)

looking forward to going

 
    (D) anticipating to going  
         
10.   Robespierre, the French politician, __________ .
         
    (A) had great faith in Rousseau, the philosopher, and he was a clever lawyer from Arras  
    (B) came from Arras, having great faith in the philosopher Rousseau who was a clever lawyer  
    (C) not only was a clever lawyer coming from Arras, but he had great faith in the philosopher Rousseau  
    (D)

was a clever lawyer from Arras who had great faith in the philosopher Rousseau

 
         
     

Sponsored Links

 

 
Answers     1C    2D    3A    4C    5B    6B    7B    8A    9C   10D  
 
 

001    002    003    004    005    006    007    008    009    010    011    012    013    014    015    016    017    018    019    020    021    022    023    024    025    026    027    028    029    030    031    032    033    034    035    036    037    038    039    040    041    042    043    044    045    046    047    048

 

Sponsored Links

 

 
 
American Slang
English Proverbs
English Exercises
Common English mistakes
Ancient Chinese stories
Junior English essays
High School English essays
Lower Secondary English essays