title

Custom Search

 

[ Correct English | Common Errors | Words Differentiation | Sample Letters | Glossary of Correct Usage | Common Sentences | Q & A | Links  ]

[ English BooksEnglish Compositions | Movie Reviews | High School Vocab | Movies Lines | Advertisements ]

English Exercises > Modals

Next>>

   
TOEFL Vocabulary
English Conversation
English Grammar
American Idioms
English Comprehension
English Summary
English News
Business Idioms
 

1.

  How ______ you have left the bathroom in such a mess ?
               
    (A) couldn't  
(B) might
    (C)

could

 
    (D) will  
               
2.   Mat ______ be lazy but he is certainly not stupid.
               
    (A) needn't  
(B) mustn't
    (C) should  
    (D)

may

 
               
3.   I ______ speak Swedish, Dutch and Japanese.
               
    (A)

can

 
(B) may
    (C) should  
    (D) shouldn't  
               
4.   I think we are lost. The man ______ have given us the wrong directions
               
    (A)

might

 
(B) should
    (C) would  
    (D) will  
               
5.   You ______ be serious about swimming outdoors in winter.
               
    (A) would  
(B)

can't

    (C) could  
    (D) might  
               
6.   Plants ______ have sunlight in order to make food.
               
    (A) can  
(B) may
    (C)

must

 
    (D) will  
               
7.   Since our bags are identical you ______ have taken mine by mistake.
               
    (A) can  
(B) will
    (C) shall  
    (D)

could

 
         
8.   Parents ______ take care of their children.
         
    (A) may  
    (B)

ought to

 
    (C) mustn't  
    (D) shouldn't  
         
9.   ______ you excuse me for a moment ?
         
    (A)

Would

 
    (B) Should  
    (C) Must  
    (D) Needn't  
         
10.   She ______ stay up late if she takes a nap now.
         
    (A) mustn't  
    (B) shouldn't  
    (C)

can

 
    (D) used to  
         
11.   It's late. It's time ______ home.
         
    (A) we go  
    (B) we must go  
    (C) we should go  
    (D)

we went

 

 

    Answers

1C    2D    3A    4A    5B   6C    7D    8B    9A    10C    11D

 
     
 

001    002    003    004    005    006    007    008    009    010    011    012    013    014    015    016    017    018    019    020    021    022    023    024

 

 
 
American Slang
English Proverbs
English Exercises
Common English mistakes
Ancient Chinese stories
Junior English essays
High School English essays
Lower Secondary English essays