title

Custom Search

 

[ Correct English | Common Errors | Words Differentiation | Sample Letters | Glossary of Correct Usage | Common Sentences | Q & A | Links  ]

[ English BooksEnglish Compositions | Movie Reviews | High School Vocab | Movies Lines | Advertisements ]

<<Prev

English Exercises > Indirect  Speech

Next>>

   
TOEFL Vocabulary
English Conversation
English Grammar
American Idioms
English Comprehension
English Summary
English News
Business Idioms
 

1.

  Susan said, "I met your sister last week."
               
    (A) Susan said that I met your sister last week.  
(B) Susan said that I had met your sister last week.
    (C) Susan said that he had met my sister that week.  
    (D)

Susan said that he had met my sister the week before.

 
               
2.   Ivon said, "You are not listening to me."
               
    (A) Ivon said that you are not listening to her.  
(B) Ivon said that you were not listening to her.
    (C)

Ivon said that I was not listening to her.

 
    (D) Ivon said I had not been listening to her.  
               
3.   Bee Lee said, "I am very happy today because my father has given me a car." ( A month later, you report his statement. )
               
    (A) Bee Lee said that he was very happy that day because his father has given him a car.  
(B)

Bee Lee said that he was very happy that day because his father had given him a car.

    (C) Bee Lee said that he is very happy today because his father has given him a car.  
    (D) Bee Lee said that he was very happy today because his father has given him a car.  
               
4.   The headmistress says, "The young people of today are tomorrow's leaders." ( An hour later, you report her statement. )
               
    (A)

The headmistress says that the young people of today are tomorrow's leaders.

 
(B) The headmistress says that the young people of that day are the next day's leaders.
    (C) The headmistress said that the young people of that day are the next day's leaders.  
    (D) The headmistress said that the young people of yesterday are today's leaders.  
               
5.   The children said, "We will build a sand-castle ourselves."
               
    (A)

The children said that they would build a sand-castle themselves.

 
(B) The children said that they will build a sand-castle ourselves.
    (C) The children said that we would build a sand-castle ourselves.  
    (D) The children said that we will build a sand-castle themselves.  
               
6.   He said, "I am looking at the diagram."
               
    (A) He said that I am looking at the diagram.  
    (B) He said that I was looking at the diagram.
    (C) He says that he was looking at the diagram.  
    (D)

He said that he was looking at the diagram.

 
               
7.   Steven said, "I don't have any money to pay for this ticket."
               
    (A) Steven said that he don't have any money to pay for this ticket.  
    (B) Steven said that he doesn't have any money to pay for that ticket.
    (C)

Steven said that he didn't have any money to pay for that ticket.

 
    (D) Steven said that he hadn't had any money to pay for that ticket.  
         
8.   Jill said, "Jack must give his answer to me."
         
    (A) Jill said that Jack must give her answer to him.  
    (B)

Jill said that Jack had to give his answer to her.

 
    (C) Jill said that Jack had to give his answer to me.  
    (D) Jill said that Jack must give his answer to me.  
         
9.  

She said, "I have been sewing from morning until now." ( The next day, you report her statement )

         
    (A)

She said that she had been sewing from morning until then.

 
    (B) She said that she has been sewing from morning until then.  
    (C) She said that she had been sewing from morning until now.  
(D) She said that she has been dewing from morning until now.
         
10.   Carl said, "You may meet them next month."
         
    (A) Carl said that you may meet them next month.  
    (B) Carl said that I may meet them next month.  
    (C)

Carl said that I might meet them the following month.

 
    (D) Carl said that I may meet them the following month.  

 

    Answers

1D    2C    3B    4A    5A    6D    7C    8B    9A    10C

 
 

001    002    003    004    005    006    007    008    009    010    011    012    013    014    015    016    017    018    019    020    021    022    023    024    025    026    027    028    029    030    031    032    033    034    035    036    037    038    039    040    041    042    043    044    045    046    047    048    049    050    051    052    053    054    055    056    057    058    059    060    061    062

 

 

 
 
American Slang
English Proverbs
English Exercises
Common English mistakes
Ancient Chinese stories
Junior English essays
High School English essays
Lower Secondary English essays